#НеСеЗаблуждавайте  Дезинформацията не е друга гледна точка! Дезинформационни послания, насочени срещу Зеления

...
#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга гледна точка!
Дезинформационни послания, насочени срещу Зеления
Коментари Харесай

Не се заблуждавайте, дезинформацията не е друга гледна точка

#НеСеЗаблуждавайте 

Дезинформацията не е друга позиция!

Дезинформационни послания, ориентирани против Зеления пакт на Европейски Съюз, се популяризират в България. Те не са оригиналност, само че тяхната периодичност се ускорява през последните месеци вследствие на отрицателните последствия върху енергийния бранш, породени от войната  на Русия против Украйна. Друг фактор е разискването на Плана за възобновяване, в който се залагат цели и ограничения за реализиране на сполучлив зелен преход. 

   Разпространителите на агитация и дезинформация се възползват от страховете на обществото, с цел да основат отрицателни настройки против Пакта. Те употребяват тематиката, с цел да подлагат на критика Европейския съюз и съответно енергийните политики.   

Вижте какво демонстрира инспекцията на обстоятелствата във видеото

Видеото е част от акцията, която Европейска комисия осъществя в партньорство с FactCheck Bulgaria и чиято цел е да покаже по какъв начин работи дезинформацията и за какво е значимо да я разпознаваме. Кампанията се осъществя в подтекста на „ Българска коалиция против дезинформацията “ #BGvsDisinfo, която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР